BOMELINN таблети, 15 таблети :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
BOMELINN таблети, 15 таблети


  • Шифра: 1004283
  • Производител: INNventa
915 ден.

BOMELINN таблети, 15 таблети.

Патентирана формулација на бромелаин, моќен ензим против воспалителни процеси.

Bomelinn® е додаток на исхраната кој содржи бромелаин, патентирана комплексна смеса на протеолитички ензими изолирани од кора на ананас (Ananas comosus) со уникатна јачина од 2500 GDU/g (желатин растворачки единици на грам).

Механизам на дејство

Бромелаинот ја инхибира синтезата на брадикинин и го смирува воспалението. Противвоспалителните ефекти на бромелаинот врз постоперативната болка и отокот на лице се позначајни во споредба со противвоспалителната активност на серапептазата. Во комбинација со конвенционалната терапија бромелаинот остварува корисна улога за смалување на болката и смирување на воспалението.

-Противвоспалително дејство
-Аналгетско дејство
-Антиедематозно дејство
-Фибринолитичко дејство
-Муколитичко дејство
-Имуномодулаторно дејство
 

Терапевтски ефекти

Смирување на болка, ублажување на оток и воспаление
Забрзување ресорпција на отоци и хематоми
Подобрување подвижност на зглобовите
Разградба на мукус и намалување на симптомите поврзани со заболувањето
Подобрување пенетрација на антибиотици во воспаленото ткиво, преку разградба на биофилм
Намалување доза на аналгетици
Побрзо закрепнување после повреди и подобрен квалитет на живот
 

Патентирана формулација

Bomelinn®, добиен од кора на ананас по пат на уникатен заштитен процес со повеќекратна водена екстракција. Специфичната технологија на производство ја спречува денатурацијата на ензимите и разградбата на активните состојки на бромелаин и после поминувањето низ гастроинтестиналниот тракт. Протеолитичките фрагменти од патентираната формулација остваруваат противвоспалителна активност пред и после симулација на гастро-интестинално варење, без потреба од користење на технологија за ентерично обложување (гастрорезистентна капсула или таблета).

Зошто Bomelinn®?

Ја смалува болката, ги смирува отокот и воспалението
Ја забрзува ресорпцијата на отоци и хематоми
Го забрзува закрепнувањето после траума или интервенција
Го подобрува квалитетот на живот
Комплементарна терапија со антибиотици и аналгетици


Комфорна примена - 1 таблета на ден  

Напомена и предупредување

Препорачаната дневна доза не смее да се надминува. Производот не е наменет за лица под 18 години, бремени жени и доилки, како ни за лица преосетливи на било која состојка на производот. Лицата кои користат лекови, пред употреба потребно е да се консултираат со лекар. Посебно внимание е потребно кај лица кои се на терапија со антикоагуланси и антиагрегациски лекови.

INNventa

INNventa