Defendyl Imunoglukan FORTE junior сируп 100ml :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Defendyl Imunoglukan FORTE junior сируп 100ml


  • Шифра: 1002319
  • Производител: MEDIS
560 ден.

Defendyl-Imunoglukan P4H FORTE сируп е додаток во исхрана наменет за деца над 3 години со акутни респираторни инфекции. Безбедноста и ефикасноста се потврдени со клинички испитувања.

Defendyl-Imunoglukan P4H FORTE junior покрај веќе познатите состојки (бета-глукан IMG и витамин Ц) содржи и цинк и растителни екстракти од: јужноафрикански пеларгониум, црн бозел, црна рибизла и округолисна росјанка кои имаат докажано позитивно дејство на имунолошкиот и респираторниот систем.

Препорачана доза:
Деца над 3 год: 10 мл на ден
Деца над 6 год: 15 мл на ден
Препорачаната дневна доза може да се земе одеднаш или да се подели и да се зема два пати на ден. Се зема на празен стомак помеѓу главните оброци најмалку пет последователни дена од почетокот на појавата на акутните симптоми.

MEDIS

MEDIS