PYCNOGENOL Forte 40mg таблети, 30 таблети :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
PYCNOGENOL Forte 40mg таблети, 30 таблети


  • Шифра: 1000751
  • Производител: PHARMAGEN Ltd.
1.180 ден.

PYCNOGENOL Forte 40mg  таблети, 30 таблети.

Pycnogenol®- уникатна и природно создадена комбинација со константни пропорции на процијанидини, биофлавоноиди и органски киселини со природни антиоксидансни својства. Pycnogenol® Forte 40 mg tbl., блистер пакување од 30 таблети. Употреба: Првата недела 2 *2 тбл (ударна доза), потоа 1-2 *1 тбл дневно (доза на одржување) Потекло: Произведено во Финска за Фармаген увоз-извоз ДООЕЛ Pycnogenol® е меѓународно регистрирана трговска марка на Horphag Research Ltd. и е заштитена со патентите #5,720,956 и #6,372,266 во Соединетите Американски Држави. ЕФСА одобрени зравствени тврдења! *СУПЕРАНТИОКСИДАНС, ЗАШТИТА ОД СЛОБОДНИ РАДИКАЛИ *ДОБРО РЕСПИРАТОРНО ЗДРАВЈЕ Со својата антиоксидантна моќ придонесува за подобрување на следниве состојби во организмот: Респираторни заболувања, астма, намалена честота на опструкции кај деца Ендометриоза Тинитус Заболувања поврзани со циркулацијата на очите Хронична венска и артериска циркулација Кардиоваскуларни заболувања Ментално здравје и когнитивни функции Менструални симптоми и менопауза Дијабетес Поголема издржливост при спортување Дерматолошки индикации Со неговите својства делува како природен COX-2 инхибитор Интеракција со лекови *Умерена при употреба на Pycnogenol® заедно со имуносупресанти, антидијабетици, антиагрегациони и антикоагулантни лекови.