Forvita Glukozamin 500mg капсули, 30 капсули :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Forvita Glukozamin 500mg капсули, 30 капсули


  • Шифра: 0007768
280 ден.

Forvita Glukozamin 500mg капсули, 30 капсули.

ПРИРОДНА ЗАШТИТА НА ЗГЛОБОВИТЕ. Глукозамин е природна состојка на ‘рскавицата и на синовијалната течност, која обезбедува заштита на коските во зглобовите. Со стареењето нивото на амино шеќерот глукозамин во телото се намалува, со што се намалува и способноста на организмот за заштита за на оштетените зглобови. Главна функција на глукозаминот е стимулирање на синтезата на ‘рскавицата во зглобовите и спречување на разградбата на ‘рскавицата. Покрај ова ја намалува болката и воспалението околу зглобовите кои се јавуваат поради остеоартритис.СОСТАВ 1 капсула содржи: 500 mg глукозамин сулфат.

ДОЗИРАЊЕ Над 18 години: 2-3 капсули на ден пред оброк.