A-Z Complete Depo таблети, 40 таблети :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
A-Z Complete Depo таблети, 40 таблети


  • Шифра: 1000037
  • Производител: Doppelherz
435 ден.

A-Z Complete таблети, 40 таблети.

Витамини и минерали со ДЕПО ефект
Со само 1 DEPOT таблета Doppelherz A-Z Complete дневно, му обезбедувате на вашето тело важни витамини, минерали и елементи во трагови плус лутеин многу часови од денот.
Оптимално снабдување со есенцијални витамини, минерали и елементи во трагови е важен предуслов за благосостојба и перформанси. Телото не може самиот да ги произведе овие витални хранливи материи. Затоа мораме да ги снабдуваме овие супстанции секој ден.
Исхраната богата со овошје, зеленчук, житарки и млечни производи, но со редовно внесување риба, може да ги задоволи нутритивните потреби.
Што всушност се мултивитамините?
Всушност, името „мултивитамин“ е донекаде погрешно во секојдневната употреба, бидејќи разумно составените додатоци во исхраната не само што содржат неколку витамини, туку и минерали и елементи во трагови.
Терминот „мултивитамин“ може да се користи само доколку се почитуваат законски регулираните минимални количини на употребените состојки. На пример, пијалокот со повеќе овошје не мора нужно да биде мултивитамински сок. Во таблетите Doppelherz AZ, витамините, минералите и елементите во трагови се внимателно избалансирани во разумни количини.
Кога се корисни мултивитамините?
Производот Doppelherz AZ DEPOT Complete е додаток во исхраната. Како таков, тој се дозира на таков начин што може да ги компензира или покрие празнините во снабдувањето предизвикани од неурамнотежена исхрана и зголемените потреби во одредени животни ситуации без да го оптоварува телото.
Празнините во снабдувањето може да настанат, на пример, од нарушен метаболизам на витамини. Меѓутоа, зголемената потреба за одредени хранливи материи може да произлезе и од неурамнотежена исхрана, стрес или спорт или од земање одредени лекови.
Промената на условите за живеење често со себе носи посебна потреба од хранливи материи. За време на бременост и лактација, потребата за некои хранливи материи значително се зголемува. Витамините како фолна киселина и витамин Б6 исто така треба да бидат централни компоненти на здравата исхрана за време на бременоста, како и јод, цинк и железо.
Новите услови за живот во староста и променливиот организам, исто така, можат да придонесат за зголемена потреба од хранливи материи. Тешкотиите со џвакање или голтање, променета перцепција на вкусот, губење на апетит и намалена жед мора да се земат предвид во исхраната. Покрај тоа, метаболизмот на постарите лица работи побавно, што може да резултира со празнини во снабдувањето.
Се разбира, мултивитаминските препарати не можат да ја заменат урамнотежената исхрана со целосна храна. Сепак, тие можат да помогнат да се затворат празнините во хранливи материи доколку е потребно.

Кои состојки ги содржи Doppelherz A-Z DEPOT?
Додатокот во исхраната содржи витамини, минерали, елементи во трагови и растителен каротеноид лутеин.
Витамини:
Витамините се органски соединенија кои човечкото тело – со исклучок на витаминот Д – не може сам да ги произведе. Затоа, мораме да ги направиме достапни на нашиот организам со храна.
АЗ таблетите од Doppelherz содржат 13 есенцијални витамини: витамини растворливи во вода Ц, Б1, Б2, Б3, Б6, Б12, фолна киселина, биотин и пантотенска киселина, како и витамини растворливи во масти А, Д, Е и К.
Минерали и елементи во трагови:
Минералите и елементите во трагови се исто така супстанции што телото не може да ги произведе. Разликата меѓу нив е само во количината што ја бара телото. Елементите во трагови буквално се наоѓаат само во „трагите“, односно во многу мали количини во телото (помалку од 50 mg/kg), минералите или „обемните елементи“, од друга страна, се присутни со над 50 mg/kg телесна тежина. .
Минералите калциум и магнезиум, како и елементите во трагови фосфор, железо, цинк, бакар, селен, хром, молибден и јод се разумно комбинирани во производот АЗ од Doppelherz.
Дали има предозирање со мултивитамините од Doppelherz A-Z?
Прашањето за квалитетот и безбедноста игра клучна улога во развојот на додатоците во исхраната Doppelherz. Затоа секогаш посветуваме особено внимание на одржување на физиолошки опсег на дози за време на зачнувањето.
Предозирање со состојки, дури и ако тие се над 100% од регулативата на ЕУ, не е можно ако се почитува препорачаната потрошувачка на Doppelherz A-Z DEPOT.


Употреба:

Земете 1 таблета дневно после оброк со доволно течност без џвакање.
Таблетите, исто така, може да се скршат на половина доколку е потребно.

Doppelherz

Doppelherz