MegaKid меки желатински капсули, 30 капусли :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
MegaKid меки желатински капсули, 30 капусли


  • Шифра: 0020241
675 ден.

MegaKid меки желатински капсули, 30 капусли.

Омега-3 масните киселини играат значајна улога во растот и развојот на децата. Тие исто така имаат една од клучните улоги за воспоставување на правилната структура и функција на мозочните клетки, потоа во развојот на менталните и когнитивните функции, говорот, учењето, меморија и концентрација.

Тие се исто така важни за очите! Тие играат посебна улога во одржувањето на нормална функцијата на очите, поради високата концентрација на омега-3 DHA содржана во мрежницата. Омега-3 DHA помага за добар вид и прилагодување на окото во различни услови на осветлување.

Покрај масло од крил, MEGAKID KRILL содржи и омега-6, гама линолеинска киселина (GLA) и витамин Д3. Сите овие важни компоненти на производот имаат исклучително важна улога во здравиот развој на детето - развој на мозокот и имунолошкиот систем, но исто така и во заштита од алергии, егзема, атопичен дерматитис. Тие се корисни и при состојби на нарушено внимание и концентрација.

Спречуваат развој на дијабетес, алергии, кардиоваскуларни заболувања, невродегенеративни болести, дебелина и автоимуни болести во адултното доба.

MEGAKID KRILL содржи крилово омега-3 масло, како најдобар, најчист и најбогат извор на омега-3 масни киселини за деца.


Употреба:

Една капсула дневно.