Lite Rapid Wrist Апарат за притисок :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Lite Rapid Wrist Апарат за притисок


  • Шифра: 0320050
  • Производител: PIC Solution
1.710 ден.

Lite Rapid Wrist Апарат за притисок.

Редовната употреба на монитор за крвен притисок ви овозможува постојано да го следите крвниот притисок, но не треба да ги заменува редовните прегледи на вашиот лекар. Ви препорачуваме редовно да го посетувате вашиот лекар за општи прегледи и подетални информации за крвниот притисок. Мерењата на крвниот притисок определени со оваа единица се еквивалентни на оние добиени од обучен набудувач со употреба на метод на аускултација на манжетна/ стетоскоп, во границите пропишани со меѓународниот протокол за валидација на ESH (Европско здружение за хипертензија).

Оваа единица користи осцилометриски метод за откривање на крвниот притисок. RAPID-TECH Comfort ExperienceTM е најновата генерација технологија избрана од PIC за монитори на крвниот притисок на линијата RAPID. Овозможува брзо и, според тоа, помалку досадно следење, бидејќи мерењето се изведува веќе во фазата на инфлација на манжетната. Pic lite RAPID WRIST е клинички потврдена во согласност со протоколот ESH (Европско здружение за хипертензија), како гаранција за неговата точност и прецизност.

Производот е гарантиран 3 години против сите дефекти на сообразност под нормални услови за користење предвидени во упатствата за корисникот. Затоа, гаранцијата нема да важи во случај на оштетувања предизвикани од неправилна употреба или случајни настани. Батерии, манжетни и делови за носење не се вклучени во гаранцијата. Во случај на дефект, контактирајте исклучиво со овластената Служба за технички клиенти на PIC.


PIC Solution

PIC Solution