DIMAS PURE FISH COLLAGEN PEPTIDES Рибен колаген 150g :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
DIMAS PURE FISH COLLAGEN PEPTIDES Рибен колаген 150g


  • Шифра: 0020993
2.420 ден.

DIMAS PURE FISH COLLAGEN PEPTIDES Рибен колаген 150g.

 Рибниот колаген содржи воглавном тип 1,
малку тип 2 колаген.
• Биоактивните пептидни молекули се
помали и поради тоа полесно се
апсорбираат и имаат поголема
биодостапност
• Во составот доминираат следниве 3
аминокиселини:
• аланин (го зајакнува имунитетот и дава
енергија за централниот нервен
систем, мозокот и мускулите)
• аргинин (за побрзо зараснување на
рани)
• аспартaмска киселина (има улога како
невротрансмитер)

• Здравствени придобивки од рибниот
колаген:
• Anti-age (зголемена хидратација и
еластичност на кожа, смалување на
брчки)
• Зараснување на скршеници и
зголемување на коскената минерална
густина, како и против-воспалителен
ефект кај остеоартрит
• Зараснување на рани
• Идеален извор на протеини
• Антибактериски својства

 Препорачаната дневна доза e 5 грама. Лесно се раствора во која било течност:
вода, сок, смути,чај, какао