DIMAS PURE COLLAGEN PEPTIDES Говедски колаген 300g :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
DIMAS PURE COLLAGEN PEPTIDES Говедски колаген 300g


  • Шифра: 0020992
1.870 ден.

DIMAS PURE COLLAGEN PEPTIDES Говедски колаген 300g.

Говедскиот колаген (тип 1 и тип 3) е

богат извор на аминокиселини
• Во составот доминираат следниве 4
аминокиселини:
• глицин (силни мускули, кожа,
коски, крв)
• хидроксипролин (придонесува за
стабилност на колагенот)
• пролин (помага за зајакнување на
срцевиот мускул)
• аспартaмска киселина (има улога
како невротрансмитер)
• Здравствени придобивки од говедскиот
колаген:
• Ублажување на болка во
зглобовите
• Подобро дигестивно здравје
• Побрз опоравок по вежбање
• Повеќе енергија
• Покрај горенаведеното, говедскиот
колаген е одличен избор при алергија
на морски плодови

Препорачаната дневна доза e 10 грами. Лесно се раствора во која било течност:
вода, сок, смути,чај, какао