ARBOREAL Collagen Bovine matrix of natural origin 250g :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
ARBOREAL Collagen Bovine matrix of natural origin 250g


  • Шифра: 0021181
  • Производител: ARBOREAL
2.500 ден.

Collagen Bovine matrix of natural origin 250g.

Состав: Говедски колаге тип 1 и тип 2.

ТИП 1 И ТИП 2. Која е разликата?
Колагенот тип II се разликува од колагенот тип I во некои
детали за неговиот состав: редоследот на амино киселините
во синџирите малку се разликува помеѓу типот I и II, тип II е
направен од три идентични колагенски синџири, додека
спиралата од типот I содржи два идентични и трета, различна
низа.
Распределба на колаген
Различни клетки во нашето тело се одговорни за
производство на колаген. Клетките користат специфични
амино киселини како градежни блокови за долгите синџири
кои се намотани заедно со големата колагенска тројна
спирала. Неколку спирали потоа се организираат во силни
влакна коиобезбедуваат структурна поддршка на ткивото,
флексибилност и способност да издржат напор.


Начин на употреба:

Измешајте една супена лажица (8g.) во било кој пијалок.