Flexofytol капсули за возрасни, 60 капсули :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Flexofytol капсули за возрасни, 60 капсули


  • Шифра: 0015671
  • Производител: Tilman SA
1.215 ден.

Flexofytol капсули за возрасни, 60 капсули.

Flexofytol е додаток во исхраната, базиран на био-оптимизиран екстракт од куркума, која придонесува за одржување на флексибилноста на зглобовите и помага да се ограничи стареењето на рскавицата.
Куркума содржи сет на супстанции, наречени куркуминоиди, од кои најважен е куркуминот. Тој е моќен антиоксидант кој придонесува за флексибилноста на зглобовите, мускулите и тетивите.
За да има оптимална активност е потребно дневно да се внесат многу големи количини куркума, бидејќи куркуминот се апсорбира многу слабо во организмот и не продира добро во крвта. Био-оптимизиран екстракт од куркума во Flexofytol, се добива преку процес кој го прави куркуминот полесен за апсорпција, од оној кај куркума прав.

Препорачана доза:
За зглобови и мускули:
За деца од 6 до 12 години: 2 капсули наутро во текот на 1 месец.
За возрасни и деца над 12 години: 2 капсули наутро и 2 капсули вечер во текот на 1 месец.

Доза за одржување:
За деца од 6 до 12 години: 1 капсула наутро.
За возрасни и деца над 12 години: 2 капсули наутро.

За тетивите:
За деца од 6 до 12 години: 1 капсула наутро и 1 капсула навечер во текот на 1 недела.
За возрасни и деца над 12 години: 2 капсули наутро и 2 капсули вечер во период од 1 недела.

Пред употребата на лекот внимателно прочитајте го упатството!
За ризикот и несаканите дејства советувајте се со лекар или фармацевт.