A-LIXIR 400 PROTECT раствор за орална употреба со фруктоза,7X30 ml :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
A-LIXIR 400 PROTECT раствор за орална употреба со фруктоза,7X30 ml


  • Шифра: 0020527
  • Производител: PHARMANOVA
1.360 ден. 1.700 ден.

A-LIXIR 400 PROTECT раствор за орална употреба со фруктоза,7X30 ml.

 A-LIXIR 400 Едно шишенце дневно обезбедува максимална дневна антиоксидантна заштита на организмот
Единствен извор на полифеноли во стандардизирана доза од 400 mg:
• помага во заштитата на клетките од оштетувања од слободните радикали во оксидативен стрес.
Состав: Полифеноли во доза од 400mg/30ml Делување:A-LIXIR 400 ПРОТЕКТ додаток на исхраната, со висока доза на полифеноли од 400 mg и со потекло од течниот ексракт од плодот на сибирска аронија е силен антиоксиданс кој помага во:
• заштита на организмот од оштетувања од слободните радикали во оксидативен стрес
• превенција КВБ преку антиоксидантно делување во примарна и секундарна превенција на кардиоваскуларни болести и состојби како што се дислипидемија и хипертензија
• јакнење на имунолошкиот систем кај здрави и имунокомпромитирани лица
• го забавува процесот на клеточно стареење, ја одржува виталноста и енергијата (за внатрешна и надворешна убавина)
• обезбедува брзо опоравување на спортистите и рекреативците во фаза на интензивни тренинзи и натпревари
Дозирање: Спортисти и лица кои рекреативно се занимаваат со спорт: по едно шишенце дневно 1-2 месеци во континуитет, во текот на подготовките, како и во подготвителниот тренажен период и во текот на активното занимавање со спорт во периодот на натпреварувачката сезона. Земањето може да се повтори 2 до 3 пати годишно, со паузи од по 2 месеци. Здрави лица, како поддршка во зачувување на имунолошката сила на организмот, борбата против оксидативниот стрес и зачувување на здравјето на кардиоваскуларниот систем, како помош во зачувување на метаболичките функции на црниот дроб и како помош кај состојби на анемија и кај дијабетес: по едно шишенце дневно во текот на 7 дена во месецот. Земањето може да се повторува секој месец, во период од по 7 дена.