Ascorvita MAX Vitamin C 1000mg,Vitamin D 2000IU,Cink 10mg таблети за возрасни,30 таблети :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Ascorvita MAX Vitamin C 1000mg,Vitamin D 2000IU,Cink 10mg таблети за возрасни,30 таблети


  • Шифра: 0020434
  • Производител: Natur Produkt Pharma
439 ден.

Ascorvita MAX Vitamin C 1000mg,Vitamin D 2000IU,Cink 10mg таблети за возрасни,30 таблети.

Производот Аскорвита Макс, обложени таблети е храна за посебни медицински намени со Витамини Ц и Д и со цинк, наменета за потребите на исхрана кај лица со ослабен имунитет и одржување на здравјето и функцијата на имунолошкиот систем, мускулите, коските и зглобовите. За диететско регулирање кај лица со остеопенија, остеопороза, автоимуни, кардиоваскуларни, малигни болести и други состојби и болести кај кои е неопходен надомест на витамин Д.
Таблета со модифициран систем на ослободување -MRS™, овозможува ослободување на  Витаминот Ц во тек на подолг временски период.
Таблетите се состојат од два слоја – Првиот слој на таблетата го карактеризира брзото ослободување на Витаминот Ц. Вториот слој се карактеризира со постепено ослободување на Витаминот Ц. Благодарение на ова, концентрацијата на Витаминот Ц во организмот останува стабилна повеќе часа.

ПАКУВАЊЕ: 30 обложени таблети (блистер 2 x 15)/кутија.

Пред употребата на лекот внимателно прочитајте го упатството!

За ризикот и несаканите дејства советувајте се со лекар или фармацевт.

ВИА ФАРМ ВО СЛУЖБА НА ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ!

Употреба:

Возрасни и стари лица: да испијат 1 таблета на ден, со доволно вода.