DIASTOP probio капсули, 10 капсули :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
DIASTOP probio капсули, 10 капсули


  • Шифра: 0005223
  • Производител: Alkaloid
220 ден.

DIASTOP probio капсули ,10 капсули.

Состав

Диастоп Пробио е пробиотик кој содржи четири вида млечнокиселински бактерии:

    -Lactobacillus acidophilus LA-5тм;

   - Streptococcus thermophilus STY-31тм;

   - Bifidobacterium BB-12тм;

  -  Lactobacillus delbrueckii LBY-27тм.

Дејство

Млечнокиселинските бактерии се нормално присутни во тенкото и во дебелото црево. Тие ја одржуваат кисело-базната рамнотежа која е неопходна за нормална работа на ензимите за варење на храната, за имунолошкиот систем и за перисталтиката на цревата. Дополнително го спречуваат прекумерниот раст на штетните бактерии.

Пред употребата на лекот внимателно прочитајте го упатството.

За ризикот и несаканите дејства советувајте се со лекар или фармацевт.


Употреба

Капсулите Диастоп Пробио се користат за превенција и за дополнително лекување пролив, метеоризам (надуеност) и други стомачни нарушувања кои настануваат поради нарушување на рамнотежата на цревната микрофлора. Такви состојби се:

   - бактериски и вирусни желудочно-цревни инфекции кај доенчиња, деца и кај возрасни (на пр. ротавирусни инфекции, пролив кој се појавува при патување);

    -лекување со антибиотици со широк спектар и со хемотерапевтици;

   - зрачење на абдоминалните и на карличните органи.

Alkaloid

Alkaloid