BIOFAR CALCIUM VITAMIN D3 шумливи таблети,20 шумливи таблети :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
BIOFAR CALCIUM VITAMIN D3 шумливи таблети,20 шумливи таблети


  • Шифра: 0016621
  • Производител: BIOFAR
125 ден.

BIOFAR CALCIUM VITAMIN D3 шумливи таблети,20 шумливи таблети.

Оптимални и избалансирани дози од Калциум и Витамин Д3 за одржување цврста структура на коските. Функционална комбинација од Калциум од органски извори (калциум цитрат), Витамин Д3 и Витамин Ц: Витаминот Д3 овозможува оптимална апсорпција и правилно вградување на Калциумот во коските, а Витаминот Ц дополнително помага во синтезата на колагенот за подобра функција на коските, забите и `рскавицата.

Кога? – Во периодот на растење и во тек на формирање на коските и заботе, кај кршливи коски, остеопороза, при изложување на сонце.

Кому? – За жени во перименопауза и постменопауза, постари лица со декалцификација на коските или со остеопороза. За лица кои имале долга имобилизација. За бремени и доилки и деца во време на растење.

Шумливите таблети BIOFAR Calcium Vitamin D3 се co дози наменети за возрасни и за деца на возраст над 6 години, без шеќер, без аспартам, без вештачки бои и со пријатен цитрусен вкус.

ВИА ФАРМ ВО СЛУЖБА НА ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ!

Дозирање: 1 таблета дневно растворена во голема чаша вода, по можност

BIOFAR

BIOFAR