Centrum junior таблети за деца, 30 таблети :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Centrum junior таблети за деца, 30 таблети


  • Шифра: 0003569
  • Производител: PHIZER
520 ден. 650 ден.

Centrum junior таблети за деца,30 таблети за џвакање.

Centrum Junior – додаток во исхраната со витамини и минерали за деца во периодот од 4 -12 години, со засладувачи.
Содржи: Витамин А, Е, Ц, витамини од групата Б, биотин, фолна киселина, манган, селен, цинк, железо, магнезиум…
Дневниот внес на витамини и минерали е од најголема важност токму при растот и развојот на децата. НО кај зголемени физички и ментални напори се зголемува и потребата за витамини. Затоа внесот на овие витални состојки во доволна количина е важен допринос за растот, развојот и здравјето.
Таблетите за џвакање Centrum junior се добро прилагодени за посените потреби на децата, соодветно потребите за витамини и минерали до 4 годишна возрат.
Начин на употреба: една таблета за џвакање дневно.

Содржи 16 витамини и минерали кои се неопходни за здрав развој на децата. Содржи витамин D, кој е потребен за нормален раст и развој на коските кај децата. Витамините од Б групата го подржуваат нормалниот јаглехидратен метаболизам и метаболните процеси за производство на енергија.

Пред употребата на лекот внимателно прочитајте го упатството!
За ризикот и несаканите дејства советувајте се со лекар или фармацевт.


ВИА ФАРМ ВО СЛУЖБА НА ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ!