OsteoK2 таблети за возрасни,60 таблети + ПОДАРОК :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
OsteoK2 таблети за возрасни,60 таблети + ПОДАРОК


  • Шифра: 1004522
  • Производител: Europharma Alliance
780 ден.

OsteoK2 таблети за возрасни,60 таблети.

OстеоК2® го чува здравјето на вашите коски и крвни садови така што:

   - ги јакне коските
   - го спречува создавањето калцификати во крвните садови, ‘рскавицата и меките ткива
    -ги обезбедува неопходните дози на витамини и калциум

OстеоK2® содржи, покрај калциум и витамин Д3, и MenaQ7®, патентиран екстракт од јапонска ферментирана соја Natto, кој претставува најбогат извор на природен витамин К. Сите три микронутриенти во составот на препаратот се потребни за одржување на нормални коски.

Калциумот е неопходен за раст и јакнење на коските, а витаминот Д3 овозможува ресорпција на калциумот од цревата. Улогата на витаминот К2 во одржувањето на здравјето на коските, но и крвните садови, проучувана е во текот на последниве две децении. Сега е познато и докажано дека витаминот К2 е неопходен за правилно искористување на ресорбираниот калциум и негово потполно вградување во коските.

Витаминот К2 е неопходен  за активирање на протеини, Oстеокалцин и MatrixGla протеин, потребни за врзување на калциумот и неговото правилно искористување. Доколку овие протеини не се активирани не можат да го врзат калциумот.

Пред употребата на лекот внимателно прочитајте го упатството!
За ризикот и несаканите дејства советувајте се со лекар или фармацевт.