Diarino BOULARDII ORS кесички, 5 ќесички :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Diarino BOULARDII ORS кесички, 5 ќесички


  • Шифра: 0019256
  • Производител: PharmaS
309 ден.

Diarino BOULARDII ORS кесички, 5 ќесички.

PharmaS Diarino ORS Boulardi е прва линија во намалување на проблемите со дијареа и дехидратација со само 1 кесичка на ден.
Една кесичка PharmaS Diarino ORS Boulardi содржи:
Пробиотик – живи лиофилизирани квасци Saccharomyces boulardii I-3799 со 10 милијарди живи клетки на квасец во 1 вреќичка.
Орална рехидрациска сол за надополнување на изгубените течности и електролити при пролив (Глукоза, Натриум хлорид, Калиум Цитрат)

Пред употребата на лекот внимателно прочитајте го упатството!

За ризикот и несаканите дејства советувајте се со лекар или фармацевт.

ВИА ФАРМ ВО СЛУЖБА НА ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ!

Употреба:

Секоја кесичка на Diarino ORS се состои од 2 дела: Diarino и ORS.
Пресечите ги краевите на двата дела и растворете ги во 250 мл зовриена и
на собна температура оладена вода. Подготвениот раствор Diarino ORS се
пие во мали голтки. Треба да се испие за 6 часа, ако се чува во фрижидер
или за 3 часа ако се чува на собна температура.Додатокот во исхраната
не е замена за урамнотежена исхрана!Во случај на резистентен пролив или
повраќање во периодод 4 дена од примената на Diarino ORS обратете се на
лекар!
Возрасни и деца постари од 1 година: 1 кесичка дневно!

PharmaS

PharmaS