WAYA FORTE капсули,15 капсули :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
WAYA FORTE капсули,15 капсули


  • Шифра: 0013897
  • Производител: MEDIS
320 ден.

WAYA FORTE капсули,15 капсули.

Состав: Lactobacillus rhamnosus GG

Зошто да ги одберете WAYA® Forte капсулите?

  -  За да го намалите интензитетот и времетраењето на дијареата (последица од рота вирусна инфекција, бактериска инфекција, труење со храна...)
  -  За олеснување на дигестивните нарушувања (грчеви, гасови, болки во стомакот)
   - За олеснување на дигестивните нарушувања при употреба на антибиотици
  -  Кога има поголема можност за појава на дигестивни нарушувања годишно време, поголем број на заболени во околината и сл.
   - Кога дигестивните нарушувања  се повторуваат
   - За регулирана дигестија

WAYA® Forte капсули

  -  1 капсула содржи најмалку 10 милијарди клетки од микроинкапсулираниот пробиотски сој Lactobacillus rhamnosus GG
  -  Lactobacillus rhamnosus GG е најистражуван сој на пробиотски бактерии
   - Редовна контрола и квалитет
   - Иновативна постапка на микроинкапсулација која овозможува заштита и 5 пати поголемо преживување во дигестивниот систем, а на тој начин обезбедува стабилност на пробиотикот во тек на целиот рок на траење
  -  Капсулите се гастрорезистентни (отпорни на желудочна киселина), обвивката на капсулите е од растително потекло
   - Со оглед на тоа што не содржат алергени (млечни протеини, лактоза, глутен, јајца, риба, кикирики, сусам, SO2, соја, јаткасти плодови, целер, горчица, ракчиња) може да се користат кај пациенти со алергии
   - Соодветни за вегетаријанци
    -Едноставно дозирање, само една капсула дневно
  -  Кај деца капсулата може да се отвори и содржината да се даде со лажица

Пред употребата на лекот внимателно прочитајте го упатството!
За ризикот и несаканите дејства советувајте се со лекар или фармацевт.

ВИА ФАРМ ВО СЛУЖБА НА ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ!

MEDIS

MEDIS