Becutan B complex сируп за деца 100ml 1+1 :: ПЗУ Аптека Виа Фарм
×

Кошничка

Вашата кошничка е празна.
Becutan B complex сируп за деца 100ml 1+1


  • Шифра: 0020610
  • Производител: Alkaloid
250 ден.

Becutan B complex сируп за деца,100 ml.

Becutan KIDS VITS Б-комплекс претставува додаток во исхраната со вкус на ананас којшто содржи комбинација на 7 витамини од групата Б-комплекс, дизајниран како поткрепа на разновидната исхрана кај децата. Помага за нормално искористување на енергијата во организмот и за намалување на заморот и на исцрпеноста.

Употребата на сирупот е мошне лесна и практична – еднаш на ден, најдобро наутро по оброк. За дечиња на возраст над 1 година се препорачува примена на половина кафена лажичка (2,5 ml), додека за децата над 4 години се препорачува примена на 1 кафена лажичка (5 ml).

Доколку е потребно, сирупот може да се раствори во вода или во овошен сок и веднаш да се консумира. Сирупот треба да се протресе пред употреба.


Пред употребата на лекот внимателно прочитајте го упатството!
За ризикот и несаканите дејства советувајте се со лекар или фармацевт.

Alkaloid

Alkaloid